Tasarım Nedir ?

Gönderen admin 30/08/2019 0 Yorumlar

 

 

Tasarım Nedir?

   

Bir mesajı iletmek, bir görseli geliştirmek veya bir düşünceyi görselleştirmek için metnin ve görsellerin algılanabilir ve görülebilir bir düzlemde, iki boyutlu veya üç boyutlu olarak organize edilmesini içeren yaratıcı sürece tasarım denir.

 

Görsel kaynak    www.tasarımkocu.com

 

 

 

Grafik Tasarımı Nedir?

   

Grafik tasarımı problemleri görsel olarak çözebilme, mesajları görsel olarak aktarabilme sanatıdır. Grafik tasarımında amaç, iletişim ve estetiği en iyi noktaya ulaştırabilmektir. Fotoğraf, resim, grafik ve video gibi görsel unsurlarla düz yazıları bir araya getirerek, kullanıcılara mesaj vermeyi ya da düşünce aktarmayı sağlamak, ilgi çekmek, beğeni kazanmak ve tanıtım yapmak, grafik tasarımının hedefleri arasında yer almaktadır.

 

Grafik Tasarımı Kaça Ayrılır?

 

 Grafik Tasarımı piksel tabanlı grafik ve vektor tabanlı grafik olmak üzere ikiye ayrılır;

  1. Piksel tabanlı grafik renk noktaları küçük kareler şeklinde birleştirilerek görseller oluşturulur. Piksel tabanlı grafik programları en çok fotoğraf işlemek için tercih edilmektedir. Bitmap grafiklerde piksellerin her birine müdahale edilebilir. Piksel sayısı artırılan bir bitmap grafiğinde görüntü netleşir ancak dosyanın kapladığı yer artar. Bir bitmap grafik sahip olduğu çözünürlükten daha yüksek bir değere yükseltildiğinde netliğinde azalma ve görüntüde bozukluk meydana gelir. Tam tersi durumda, mevcut çözünürlük daha düşük bir değere çekildiğinde ise orijinal görüntüde kayıp yaşanır. 
  2. Vektor tabanlı grafik ise  farklı boyutlar ve farklı renklerde üretilmesi gereken çalışmalarda kullanmak için idealdir. İstenildiği kadar büyütülüp küçültülebilen görsellerin netliğinde, herhangi bir kalite kaybı yaşanmamaktadır. Bu nedenle vektör grafikler genelde logo, yazı içeren resimler, teknik ve hassasiyet gerektiren çizimler gibi çalışmalarda da yaygın olarak kullanılmaktadır. Dosya boyutu da vektör grafiklerde piksel grafiklere oranla daha düşüktür.

   Tutku Ajans ailesi olarak grafik tasarımı ihtiyaçlarınızı gerek vektor tabanlı grafik tasarımı  ve ya piksel tabanlı grafik tasarımı işlerinizi en güncel programlar sayesinde özgün bir şekilde tasarlıyoruz.Görsel içeriklerinizi en iyi şekilde oluşturup bu konudaki tecrübelerimizle  sizlere en iyi hizmeti sunmak için gayret gösteriyoruz.

Tutku Ajans olarak tasarım hizmeti verdiğimiz alanlar:

  • Logo Tasarımı
  • Sosyal Medya Postu Tasarımı
  • Reklam Afiş Tasarımı
  • Web Sitesi Grafik Tasarımı
  • Fotoğraf Düzenleme (Retouch)
  • Dekupe İşlemleri

 

 Firmanızın veya ürünlerinizin grafik tasarımı ihtiyaçlarını karşılamak için her zaman yanınızdayız.Bizimle grafik tasarımı  linkine tıklayıp, almak istediğiniz hizmetler için  iletişime  geçebilirsiniz.Hep tutkuyla kalın.

 

Yorum Yapabilirsin!