Satış iletişimi nedir?

Gönderen admin 07/10/2019 0 Yorumlar

Satış iletişimi nedir?

Normal iletişim sözcüğü ile satış iletişimi farklı anlamlara geliyor. Genelde iletişim sözünü tanımı bir mesajın kaynaktan alıcıya iletilmesidir.Satıştaki iletişimde ise mesaj zaman yer yöntem doğruda olsa anlaşma ile sonuçlanmalı.

 

 

 

 

Örnek verecek olursak; bir gözlük ürününün özelliklerini anlatırken karşı tarafa polarize camdır güneşten gözleriniz korur dersem bir ikna mesajı göndermiş olurum. Bu gözlüğü 5 liraya satmak istediğimi söylesem ve  siz de bana 3 lira deseniz. Sonrasında ben yine madem iki amaç var ortada ortak noktada buluşalım deyip 4 lira deyip uzlaşmaya  gitsek...İkinci faktörde burda uzlaşma. Üçüncü farktör de es geçilmemesi gerekir. Mesela bu polarize gözlük gözlerinizi yormuyor diyerek anlam yüklesem, benim işme yarar veya yaramaz deyip işte almanızı sağlayacak olan anlamı yüklediysem eğer ben buna bu satış iletişimi anlaşma ile sonuçlanır.

 

İşte buna satış iletişimi diyoruz .Karşı tarafa ya ikna iletisi ya uzlaşı yada anlam yüklemem gerekiyor satış iletişiminde. Anlaşma ile bitecek bir arayış içerisinde olmam gerekiyor.Bu sürecin başarılı olması için alışkanlık haline gelmesi gerekiyor.Eğer satış alışkanlığı haline gelirse o zman sizi başarıya götürür ve kar ederek başarıya ulaştırır.

Yorum Yapabilirsin!